Патувачка библиотека на занимливости

Виена

March 7, 2021
За патниците кои сакаат да го искусат најдоброто што може да го понуди Европа, ќе треба да ја посетите Виена. Големата престолнина на Австрија, Виена...

Рим

March 7, 2021
Сите патишта водат кон Рим, нели?  И Патувачката библиотека на занимливости и интересни факти денес Ве води главниот град на Италија. Рим, „Вечниот град“, е...

Прага

March 7, 2021
Прага има природен, магичен магнет  кој секоја година привлекува свои милиони туристи. Сепак, има толку многу за средновековниот град што посетителите за прв пат можеби...

Париз

March 7, 2021
Градот на светлата е еден од најфасцинантните европски метрополи, и не само поради неговата уметност, култура, архитектура и историја. Иако можеби е синоним за романса,...

Москва

March 7, 2021
За западниот свет, Русија останува заматена во мистика. Но, главниот град на Русија е меѓу најмодерните и најфасцинантните места за посета во светот. Патувањето во...

Минхен

March 7, 2021
Не сте ја искусиле Германија на прав начин, доколку не сте го посетиле Минхен. Крајно традоционален град во кој се негуваат германските вредности, Минхен е...